Geef jouw oude benen een tweede leven

23rd maart 2020

Wat doe je met je oude prothese?

Gooi je ze weg? Leg je ze op zolder? Geen idee? Ortho Europe ondersteunt verschillende goede doelen, waarvan Legs4Africa er een is.

Wat is Legs4Africa?

Legs4Africa is een goed doel dat oude prothesen verzamelt vanuit de UK en Europa en ze naar mobility centers in Afrika stuurt voor hergebruik. Elk jaar belanden meer dan 5000 prothesen op de vuilstort – en nog veel meer worden weggelegd in kasten en garages – en toch hebben deze prothesen nog genoeg potentie. Legs4Africa zorgt ervoor dat uw oude benen niet verloren gaan en juist geamputeerden uit Afrika de kans geeft weer mobiliteit en onafhankelijkheid te ervaren.

Een succesverhaal

Dankzij de vrijgevigheid van Britse donoren heeft Legs4Africa honderden geamputeerden kunnen helpen – en de ondersteuning houdt niet op bij het leveren van een ledemaat. Netwerken ter ondersteuning van gemeenschappen zijn van cruciaal belang voor veel geamputeerden, zowel fysiek als emotioneel, en kunnen een enorme impact hebben op het levensonderhoud van mensen. Legs4Africa organiseert en promoot tal van workshops, groepen en activiteiten, wat resulteert in enkele grote successen…

  • Begonnen als een groep van 4-5 vrienden die van tijd tot tijd samenkwamen voor een balletje schieten, is het Amputatie Voetbal team van Gambia nu uitgegroeid tot een ploeg van 14 spelers die twee keer per week trainen!
  • Onlangs werd in Oeganda een workshop voor de ontwikkeling van ambachtelijke vaardigheden voor vrouwen gehouden, waarin deelnemers werd geleerd hoe ze sieraden van bonen, bloemen van overgebleven stoffen en accessoires van bananenbladvezels kunnen maken. De vrouwen kregen allemaal een startpakket met materialen, zodat ze met hun instrumenten en vaardigheden terug konden gaan naar hun gemeenschap voor een betere toekomst.
  • Tien leden van de Gambian Amputee Association zijn in 2020 begonnen met mentale gezondheids-bewustzijn en peer-counseling cursussen, waardoor ze niet alleen mede-geamputeerden maar ook de bredere gemeenschap kunnen helpen.

Verhalen als deze zouden niet mogelijk zijn zonder donorondersteuning – Legs4Africa heeft onze hulp nodig!

Hoe kunnen we Legs4Africa ondersteunen?

Er zijn verschillende manieren waarop u dit geweldige goede doel kunt steunen, waaronder hetdoneren van uw oude benen, afleveren van een been in Afrika, of regelmatige donaties. Neem contact op met Legs4Africa voor meer informatie.

 


Naar alle evenementen

Aanmelden voor de Ortho Europe nieuwsbrief

Connect